Åpent brev til alle som prøver å komme med en vits eller et morsomt poeng på internett

Hei dere som forsøker dere på en morsomhet på internett.
Det være seg på Blink, i en blogg, i en kommentar på en eller annen "nyhet" på Dagbladet eller lignende medium eller i vitsetegninger.

Dere må slutte å la det gå inflasjon i punktum og utropstegn. Spørsmålstegn også, for den saks skyld, men det er vel egentlig skjeldent at vitser avsluttes med det.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!* er veldig anmassende og slitsomt.
 .................* minner mest om den følesen man må få når man drar et toalett etter seg gjennom en ørken.
????????* bare funker ikke. Jeg har skjønt at det er et spørsmål, du trenger ikke dytte det ned halsen på meg, jeg får ikke svart noe raskere når du prøver å kvele meg. 

La meg gi deg et eksempel du som ikke helt vet å begrense deg.

Tar utgangspunkt i Monthy Pythons udødelige dødelige vits, som er som følger:

Hitler: Min hund har ingen nese.
Publikum: Hvordan lukter den?
Hitler: Forferdelig.

Her ser vi hvordan en god vits skal formidles i det skriftelige format. Legge merke til bruken av punktum og spørsmålstegn: (...)nese. (...)den? (...)Forferdelig. Dette er en bra bruk av tegnene, og etterlater liten tvil om hva Hitler sier, hva publikum lurer på og hva Hitler til slutt svarer, som da er vitsens punchlinje.

Så skal vi se på hva inflasjonen gjør med vitsen:

Hitler: Min hund har ingen nese...... (Følelsen av doen hengende etter seg i den stekende ettermiddagssolen blandt Saharas sanddyner og den bitende ironien av å ha lyst på vann mens man har et vannklossett uten vann på slep kommer smygende på oss som snø på folk sør for Trondheim i oktober.)
Publikum: Hvordan lukter den???????? (Man syns man kan se for seg Hitler ta ett steg bakover og nesten gjemme seg bak podiet i det publikum presser sin lyst til å vite hvordan hunden hans (en schäfer [sic]) lukter inn i ørene hans og ned i halsen på ham så han får en kvelningsfornemmelse av de skjeldne.)
Hitler: Forferdelig!!!!!!!!!!!!! (Man ser for seg Hitler rope strengere enn selv Hitler kan idet han legger fakta på bordet.)

Overdreven bruk av !, . og ? virker også mot sin hensikt for en punchlinje i en kommentar man selv kommer med virker også veldig mot sin hensikt, da det virker som at man ber på sine knær om at personene som måtte lese det man skriver ser på kommentaren som en morsom og kanskje litt snedig kommentar. Et eksempel:

Her er en sak som i og for seg er ganske trist, men nordmenn er som nordmenn flest og storkoser seg når noen som har gjort det bedre enn en selv gjør seg bort. Jeg ser for meg at en gjennomsnittskommentar av denne saken ville sett slik ut:

"Sånn går det når du er rik og skal vise deg frem.............." (Se, jeg er smart! Jeg kom på dette helt selv! Jeg er en idiot uten sympati for folk som har mer penger enn meg!)
"Sånn går det når du er rik og skal vise deg frem." Rolig og avslappende. (Jeg er laidback. Ikke avslappet, men laidback. "Avslappet" er ikke kult må skjønne.)
"Sånn går det når du er rik og skal vise deg frem!!!!!!!" (Jeg er så kåt etter å bli ledd av at jeg gjør hva som helst for å bli ledd av!!!!! Vær så snill, le av kommentaren min!!!!!)

Som vi ser av disse to eksemplene:

Eksessiv bruk av !, . og ? hører ingen steder hjemme og ødelegger totalt. La heller vitsen din snakke for seg selv, og stol på folks logikk og humor når du skal være morsom.

Og husk! Ingen ler av en standupkomiker som skriker til publikum. Eller holder slutten av setningen alt for lenge.

Takk for oppmerksomheten.


*Gjelder uansett antall !, . og ? utover det ene som er helt greit.


STFU already

Hvem idiot er det som har gitt de folka som radbrekker gamle og nye norske sanger i Suzuki-reklamen lov til det?

Teori

Jeg har en teori om internett. Ikke om hele greia selvfølgelig, som jo ikke er en stor truck men mer en series of tubes.
Men det er en teori om interenett på min datamaskin. Som av og til bare ikke vil fungere. Og det er dette fenomenet som har gjort så jeg har fått denne teorien. Det har arvet et menneskets måte å være på. For det fungerer sjeldent fint på begynnelsen av uka, men når det går fra lille lørdag til og med søndag, så passer det helt fint å virke.

Tror jeg da. Det er teori, ikke praksis vi har med å gjøre.  

Finnes det noe jævligere sted enn en flyplass?

Å stå fire meter fra kjæresten sin som man nettopp har tatt farvel med og vite at de fire litt lange skrittene representerer uker, kanskje måneder til neste gang man får holde rundt henne har reist dette spørsmålet i hodet mitt:

Finnes det noe jævligere sted enn en flyplass?

hits