Fylla har skylda

Alkohol løser kanskje ikke så mange problemer, men gjør melk det da?

Vel blåst

For alle som lurer på hva Dimmu Borgir driver med når de spiller inn Stormblåst på nytt så kan jeg bare si følgende:

De radbrekker egne klassikere. De lager ikke nye klassikere, men de lager bra coverlåter av seg selv. Noen er ganske heldige og faktisk veldig vellykket som nye låter, for eksempel Guds Fortapelse - Åpenbaring av Dommedag, Broderskapets Ring og Dødsferd. Sorgens Kammer - Del II ser jeg bare ikke helt poenget i, men ettersom Sorgens Kammer fra orginalen var "lånt" fra ett pc-spill så er det ikke så rart at de lagde noe nytt.
Men selve ankepunket, Stormblåst, som kanskje er den met kjente Dimmu Borgir-låta har blitt mest forandra i mine øyne. Det kule er at den er såpass annerledes at den like gjerne kan stå som en egen låt.
 
Men de kunne godt ha laga en litt annen album-design, coveret er kult men baksiden ser ut som de tok et bilde fra Puritanical Euphoric Misanthropia, noe som bare gjør at det virker enda mer som om de ikke gidder å gjøre så mye nytt. 

Ganske bra album men skal du ha ei plate som heter Stormblåst bør du kjøpe den gamle.   


Push some buttons

Hva i all verden står "Gr" på den høyre "alt" knappen for?

Ask me no questions and I'll tell you no lies

Selv om jeg tror greia var at man skulle bli utfordra så tok jeg tyren ved hornene og gjorde det litt uten videre. Amygdala satte meg på ideen og godtok at jeg bare stjal uten videre.

Så, here goes nothing, hvor spennende eller interessant det er vet du bedre enn meg.

 

 1. Jeg kan lese Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad og tenke at det er historien om meg.

 2. Jeg har en berettiget frykt for å bli blind, ettersom synet mitt blir dårligere og dårligere for hvert år som går.

 3. På barneskolen skyldte jeg ned store deler av en ukjent persons gymtøy i do.

 4. Jeg liker å være sammen med andre, det gjør at jeg kan være alene.

 5. Jeg elsker å gå i dress. Og å ta den av meg på kvelden.

 6. Jeg hater å snakke i telefonen, jeg har 5 telefonnummer jeg kan ringe til uten problemer.

 7. Konvolutter med plastrute som viser navnet mitt bak er også noe jeg ikke kan fordra.

 8. Jeg er naiv.

 9. Jeg kjenner ikke så mange akvarister, men etter det jeg leser på nettet så er jeg kanskje den eneste som greier å kverke andemat (en plante som ligger på vannskorpa) men ikke fisk ufrivillig.

   
 10. Mange av mine tekster jeg bruker i bandet er alle på sett og hvis min hyllest til band jeg liker. For eksempel er Godless en hyllest til Slayer og Lifeless en hyllest til Dimmu Borgir.

 11. Skal jeg først fotograferes gjør jeg det jeg kan for å bli tatt bilde av i profil.

 12. Forbildet mitt er Satyr, vokalisten i Satyricon.

 13. Casings (patronhylser på norsk) er mitt favorittord på engelsk.

 14. Jeg er glad jeg har hatt så mange jenter som venner oppgjennom årene. Selv om jeg har mista kontakten med de fleste.

 15. Selv om jeg ikke tror på sånt ser jeg likhetene mellom stjernetegnet mitt, Løven, og meg, og jeg som de fleste andre menn må ha ryggen mot veggen når det er andre folk til stede.

 16. Hjemme har vi hatt vedovn hele mitt liv. I forrige uke lærte jeg å tenne opp i den.

 17. Min store drøm er å ha over hundre forskjellige besøk på èn dag. Mitt åpne brev til Trond Sollied sørga for 98 stykker, gledelig og irriterende nok.

 18. Grandiosa og øl på lille julaften høres for noen ut som den store skammen, men jeg elsker det. Selvfølgelig til Gremlins og The Nightmare before Christmas. Ikke jul uten!

 19. Jeg har alltid hatt et anstrengt forhold til mat…

 20. ..noe som gjør at jeg har en BMI på 17, noe jeg tror jeg har hatt i de senere årene uten å skjenke det så mye som en tanke.

Til Patman. Look a different.

Patman, vår eminente bassist skal ha det til at jeg ligner på Bender. Så mye at han truer med å kalle meg det til vanlig. Han sier jeg skal se det positive i det, men jeg ser ikke helt hvor det positive er. Men uansett Patman, se her, du tar feil. Håper jeg.

Bender til venstre, meg til høyre (sånn for ordens skyld)

                          

Når skal man holde kjeft?

Jeg elsker aviser. Kan ikke få nok av dem.

Særlig slike spørsmål man stiller folk på gaten. Ikke fordi det egentlig trenger å bety noe særlig, de får jo ikke akkurat veltet om på verden, men det er av og til hyggelig å lese om andre folks meninger!

Som denne hardingen sin mening om svensk håndball.
Heavy dude!

Eller hva men denne mannen som skal pynte til jul?

Ta frem staken du. Men jeg kommer ikke til deg i jula.

Men den beste er alikevel den denne damens meninger om barnearbeid! Prizeless!
Fint!

Drama

Er du lei av Days of our lives? Ikke lenger så spennende hva Alice, Maggie, Hope og de andre tar seg til i den daglige dont?
Er ikke Hotell Cæsar det samme lenger? Er ikke Astri, Benedicte, Svein eller Guri så interessante lenger?

Mangler seriene en sportslig touch? For lite fotballrumper, for få stygge sveiser og for lite bredt språk og dårlig engelsk?
Følg heller FC Lyn!
Der er de ikke redde for å gå andre veier for å ødelegge for hverandre, og selv om det kanskje ikke er så mye kjærlighet og heftig sex mellom to middelmådige skuespillere på bakrommet å spore så er det desto mer ekte følelser og bitre folk!  

Åpent brev til Trond Sollied

Kjære Trond Sollied.

Du har gjort mye bra på og utenfor en bane, helt siden du startet som spiller i Mo IL til landslaget til trener i Olympiakos. Ingen tvil om at du har store talenter på og utenfor banen! Personlig må jeg ærlig innrømme at jeg ikke kan så mye om deg, annet enn at jeg vet at du er fra Mo i Rana og har brukt mer tid på en bane enn jeg har gjort. 
Vi burde begge to vite hva en fotball er, men det kan virke som om bare en av oss gjør det, og det er ikke han som trener et fotballag, for å si det slik. Det overrasket meg litt da du på TV3 i går, etter kampen mellom din gamle klubb Rosenborg og klubben du nå trener, Olympiakos, skulle si noe om Leroklis Stoltidis' taklin av Per Ciljan Skjelbred.

Jeg siterer: "Han tok både ballen og spilleren"

La meg forklare, siden du tydeligvis har glemt en del grunnleggende ting om fotball:

Aller først: Det her er en fotball.

fotball

Kanskje ikke helt lik den dere er vant til å spille med, men du skjønner poenget.

Og det her er Per Ciljan Skjelbred:

Per Ciljan Skjelbreid

Hvit og svart, ellers ikke så lik.

Og slik så det ut på banen i går når Stoltidis "gikk etter ballen":

PCS og ball

Skjelbred har gul ring, ballen har rød.

Ballen er bak Stoltidis og foten hans ser ikke akkurat ut som om den er opptatt med å drible seg klar, den er nok mer opptatt av å kveste Skjelbred sin landslagsdebut og videre spill for Rosenborg på en god stund.
At du ikke hadde bedt Stoltidis, som i intervjuet med TV3 etter kampen virket som en sympatisk fyr og en angrende synder gjøre klinke til andre spillere så kontant og direkte er greit, men å si at han gikk etter ballen og at "det ikke var rødt kort" syns jeg er et dårlig forsøk på å beskytte en spiller. Stoltidis var mann nok til å innrømme at det var bra brutalt og da kan du gjøre det også. Hvis du har tenkt å være tøff så må du være tøff nok til å innrømme at det var en stygg takling og beklage det som skjedde.
For det begynner kanskje å bli på tide å gjøre det? 

Klokketro

Hva er det Seiko prøver å fortelle meg? Det er kanskje ikke mine klær, nabolaget eller kjæresten min som bestemmer hvem jeg er, det er visstnok klokka. Så kjøper jeg meg en sånn en betyr ikke det at jeg er en klysete fyr som har råd til å bruke mye penger på ei klokke, men jeg er også for lat og gjerrig til å dra til butikken for å skifte batteri?

Notar har lenge prøvd å finne den største idioten med deres reklamestrategi, men Seiko nærmer seg nå!

It's closing in on us

Uansett om du syns jula kommer litt for tidlig eller om du ikke bryr det om det i det hele tatt fordi du liker marsipan og trenger en påminnelse om å kjøpe julegaver så du slipper å stresse med det lille julaften i år som i fjor: Du er nødt til å elske dette.


DPYDWIDB

Kan jo hende dukken var veldig fin?

Åpent brev til Freia

Kjære Freia.

Jeg burde vel strengt talt skrive på engelsk siden dere ikke er norske lenger, men drit i det, en eller annen med dress og slips hos dere snakker vel norsk enda. 
Tror ikke folk tenker hverken over hvor den forurensa lufta som utgjør boblene i Den porøse melkesjokoladen kommer fra eller hvilket språk kuene dere får melk i fra snakker. Om det er innholdet som er et lite stykke Norge eller om det er søpla etterpå som blir det spiller vel ingen rolle for dere? 

Men dere lager god sjokolade, det skal dere ha. Og siden dere er så flinke til det vil jeg være en flink forbruker og fortelle dere hva jeg syns om ett av deres produkter: Twist-posen.

Jeg har, etter en lang pause plutselig funnet ut at Twist er bra. De fleste bitene er blitt forandret så vidt jeg kan forstå, og i min lite Twist-bevandrede verden har det kommet mange nye biter til.
Montelino for eksempel. Den er kanskje en av de beste bitene. Nougatcrisp er også god, Nougat er god og Daim er Daim: knug, som de sier i Sverige  Japp smaker fortsatt ikke slik Japp smaker til vanlig, Lakris-biten minner meg mest om svart mel, akkurat slik den gjorde når jeg var liten og den gledeligste biten av alle må være Nøtti - nå har dere klemt inn karamellfyll eller noe sånt sammen med nøtta, så nå kan selv jeg få i meg litt antioksidanter. Marsipan-biten er jo bare tørr og Toffee-biten setter seg fortsatt fast i tenna. Det gjør Chocolate toffee biten også, men den smaker drit i tillegg.
Og Cocos? Cocos smaker fortsatt like jævlig som den alltid har gjort. Jeg hater Cocos-biten. Den gjør en fin sanstrand om til en slette med miner - du tror det går bra på din vei mot det våte Nirvana i 30 varmegrader  men plutselig smeller det. Den er som en syltearguk i hamburgeren - du vet den er der, men ikke når den blir med inn i munnen din som en slapp, våt og sur sokk. Cocos-biten er som tredje verdenskrig - man blir sittende å undre på om den noen gang kommer, og når den gjør det så blir du sittende på bar bakke med en følelse av å bli voldtatt. Det var ikkke det du hadde lyst på en lørdagskveld.

Hvis dere fjerner den grønne Judas-biten fra posen vil jeg bli veldig glad. Og jeg tror heller ikke jeg er alene om å mene dette, vi er tross alt 4,5 millinoer mennesker i dette landet, og alle kan ikke være smakløse idioter.

Takk for oppmerksomheten.

Passende?

Hvor ble det av ordet "kamp"? Alle ser ut til å ha glemt dette ordet og funnet seg et mye bedre et på engelsk. "Match".
Fotball har blitt neten helt uten kamper. Der er det matcher i hytt og pine. I håndballen også. Matcher. Matchen gikk bra, matchen gikk dårlig. Det låter jo så fordømt teit! 
Ingen andre idretter hvor man konkurerer på en bane får kampene sine på tv ser det ut til, så hvor utbredt det er i for eksempel bandy, volleyball eller basketball er jeg usikker på, men ser slettes ikke bort i fra at det har gjort sitt inntog der heller.

Blanda drops

Jeg vet det er stygt å le av andre, men når andre oppfører seg slik og slik, så må jeg bare. Hurra for Jesus!
Klippene er noe like, men det er igrunnen høydepunkter på begge deler. 
Noen som kan fortelle meg hva tv-programmet det er tatt fra (Trading Spouses) egentlig handler om?

A Softer World


 Og her kan du se de som gir stemmene til Simpsons!

Mobil asosialitet

I dag har jeg hatt mobiltelefonen min mer avslått enn påslått.
Det er helt klart noe jeg skal fortsette med!

Search and detroy

Startsiden.no har begynt å publisere populære søkeord hver uke, og ikke overraskende går f.eks. porno og sex igjen, og det som preget nyhetsbildet preger også søkene folk gjør slik jeg forstår det.

Men det er en ting jeg lurer på: Hvem idioter er det som søker på finn.no?

Njus

Hareide står frem og sier han vil til EM.
Noen av kjendisene som ikke rakk å stå frem når Liv Grete Porièe sa hun ikke var en motor ser nå sitt snitt til å komme med sine ønsker.

Petter Solberg har lyst på pizza.
Aune Sand vil ha Oscar
George W. Bush kunne tenke seg mer olje.
Lars Sponheim har lyst på barbermaskin.
David Toska vil ikke i fengsel.
Kristin Krohn Devold vil ha båt. Eller kanskje en tanks. Hun er litt usikker.


At det var?

Jeg har funnet ut hvorfor jeg er som jeg er.


In a Past Life...

You Were: An Obese Priest.

Where You Lived: Japan.

How You Died: Suicide.
Who Were You In a Past Life?

Faderlig

Hva heter faren til Albert Åberg?

Waterworld

Jeg har våte sokker, alger på t-skjorta, møkkete briller og "svømmehud" på fingrene.

Har slått hardt ned på algevekst i akvariet, klipt noen planter og kasta noe smårusk. Og jeg har ommøblert! Bilde kommer når det blir lit penere oppi der. Ting må roe seg litt ned. Skal vi si imorgen?

Edit: Bilder må vente, jeg trenger bedre lys!

Horseplay

Hvorfor har alle hester så forbanna teite navn?

Sail away

Jeg registrer at nå som det er om å gjøre å gjerne være litt korrupt og å få det griske trynet sitt på trykk i avisen så har Sjøforvarets korrupsjonalibi Atle Torbjørn Karlsvik ha vært gavmild ovenfor valkyrien i forrige regjering, Kristin Krohn Devold. 

Han har gitt henne en seildress til 8000

Å nei liksom. Fy faen på en måte. Går det an også videre.  

Det jeg stusser på er ikke at hun ikke melder fra selv om hun kanskje burde ha gjort det, men at hun står på snowboard med den! Skal man ikke seile med en seildress? 

Toys R Us

Hvorfor var det Brio-reklame midt i En pornojomfrus dagbok? Hvis det først er leketøy titterne av et slikt program er ute etter så er det vel strengt talt ikke på Brio de handler?

Ja, jeg så på det. Nei, jeg har ikke høyt hårfeste og hestehale, så du trenger ikke spørre meg om porno er noe jeg satser på.

Når jeg blir 66?

Hvor ung kan man være før man dør av alderdom?

Jump around

For alle dere som savner kenguren Skippy fra barndommen kan jeg opplyse om at Petter Solberg nok har funnet ham igjen!

Confessions in a moshpit

Ti sanger i ingen spesiell rekkefølge som holder meg våken om natta:

Ministry  - Psalm 69 (Mest for det vanvittige trykket på begynnelsen og mot slutten)

Gorgoroth  - Open the Gates (Gorgoroth vil alltid holde deg våken)

Amon Amarth  - Death in Fire (Mjuk produksjon men riffene er så kule at det er verdt nattlig headbanging)

Strung Out - Ultimate Devotion (Trøkk, svartpornografisk tekst og rå)

Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper (Vet ikke helt hvorfor, jeg bare elsker den)

Mayhem - Symbols of Bloodswords (En av de to Bloodsword-låtene som også kan stå for seg selv)

Mayhem - A Bloodsword and a Colder Sun (Den andre Bloodsword-låta og en av mine Mayhem-favoritter)

The Peepshows - Thy Will (Not Mine) (Enda en låt med trøkk og skikkelig driv)

The Ordninary Boys - Over the Counterculture (Lystig driv og trompetsolo)

Type O Negative - Everyone I Love is Dead (Må jo ha noe roligere også)

Lisensiert

Transformers ta førerkort?

Blad bla bla

Jeg er vel mann. Er i aldersgruppen for å være det i hvert fall.
Jeg kan lese. Jeg liker jenter, syns biler er uinterresant og middels interessert i fotball. 

Jeg er nødt til å lese Kvinner og Klær eller Henne for å i det hele tatt finne noe interessant. Ikke det at kåper, sminke, støvletter og middelaldrene damer er det, men i det som liksom skal være ordentlige mannfolk-blader er det tamme vitser, lettkledde damer og biler. 

Jeg vil ikke se pupper! Jeg syns Paris Hilton er direkte usjarmerende, jeg driter i småelektronikk og t-skjorter til 1000 kroner stykket. Jeg vil ikke lese om hva som er riktig og gal måte å sjekke damer på, driter i hva som fett på bilen og jeg gir i hvert fall blaffen i hvem dame det er som er verdens mest sexy det ene året etter det andre. I Paint Shop Pro er vi alle pene og hu driter hu også. Engelsk ligafotball har jeg ikke peiling på og jeg har ikke lyst til å vite noe om det heller.

Kan jeg få lese om vanlige ting?  

TV

Plutselig hadde jeg blitt veldig mye tv-titter igjen, nesten så mye at jeg begynner å lure på om jeg er tv-slave. Heia Tufte! på mandager, CSI på tirsdager, Lost på ondager, Jakten på Kjærligheten, Rikets Røst og Slå på Ring på torsdager (selv om jeg syns 3 brødre som ikke er brødre var bedre), Nytt på Nytt og Senkveld med Thomas og Harald på fredag. Tv-slave spørsmålet besvarte vel nettopp seg selv.
Anyhow, jeg begynner å lure på enkelte ting:

Er det ut med hus-bygging og inn med sexualundervisning? Er det ut med Debbie Travis og hennes supernovaer av noen nesebor og inn med pornostjernes første dager og deres supernovaer der nede  som oppstår når en eller annen gris stikker pølsa si borti ting man strengt talk ikke trenger å vise på tv?

Er det meninga at alle reklamestemmene skal være så like kjente tv-folk? For eksempel denne "Petter Schjerven" i Suzuki-reklamen eller "Dennis Storhøi" i kaffereklamen om den som har fått så mye ekstra skum.

Må Beat for Beat være så forbanna masete hver uke? Kan de aldri slutte å sole seg i sin egen glans og bare inrømme at de ikke for alt i verden kan så mange forskjellige sanger?

Har tyskerne dubbet tysken i Die Hard 1 og 3?

Hvordan kan TV3 ha råd til å ikke avbryte en fotballkamp annet enn i pausen? De tar jo ikke 5 øre for å kutte hvilken som helst film noe sånt som hvert 20. minutt.

Hva pokker er TV2 Zebra? En liksom-kanal? 

Hvis The Voice liksom skal støtte den norske musikken, hvor pokker er (svart)metallen som tross alt er det Norge er mest kjent for?  

I love Death av Lodger

Kan sees her.

Mer Lodger finnes her.

Gamle nyheter

Ting jeg trodde jeg skulle blogge om men som jeg aldri kom så langt så jeg fikk gjort:

I sommer kjøpte jeg meg mitt førte par med Converse-sko. Svarte med hvite striper. Nå ligger de i skoesken sin og gjør at vinteren virker enda lenger.

Bandet hadde konsert i Larvik for rundt 100 folk utpå sensommmeren en gang, og nå har vi tatt ett steg videre og begynt å lage egne sanger i bandet. Ikke bare har vi to og en halv ferdig alt, de låter forbanna bra.

Jeg er med i Elling 3. Kan til og med se ansiktet mitt ettersom lua blåste bort i det jeg var på vei ut av bildet. Jeg er en av de siste som går forbi fra høyre mot venstre når Elling sitter på benken etter at han har vært på middag.

Jeg har klart å spare til kinnskjegg. Akkurat nå er det borte igjen, men hadde i en lenger periode to fine håndtak i trynet.  

Emperor skal spille på Inferno '06. Jeg vil dit, jeg skal dit, jeg må dit.

iRant

Jeg er så møkk lei av iPod og iditt og idatt. Jeg hater den hvite dingsen. Den dagen jeg skaffer meg en slik skal jeg henge meg i ørepropp-ledningen. Dritten er jo så diger at å ha den rundt halsen kan man jo bare glemme, og derfor følger det heller ikke med noen nakkestropp som sikkert hadde vært bedre å henge seg i med tanke på maksvekt osv.
Alle snakker så varmt om greia som kan gjøre ditt og datt, men ingen nevner dens fremte egenskap: tømme lommeboka. Her lanserer man først en type, så lar man folk bli konger på haugen før man plutselig slipper en i mindre format og man må ha det kuleste og alle kjøper seg en slik en og da kommer det enda en mindre en med enda fler stygge fancy farger men uten display. Også spyr man ut ekstrautsyr.
Er det mulig. Folk vil ha en mp3 spiller, ikke en forbanna firkanta mini-dildo.
Kan man ikke bare slutte å designe ihjel alt mulig? Kan jeg ikke få slippe å bli overøst med reklame om denne dyre firkanta klumpen med overivrig menystyredritt på midten.
 
Jeg gir faen i iPod! Okay!?

Watch it

Kan en vanlig håndklokke gå tolv timer for sakte?

Jeg har hatt noen klokker oppgjennom tidene. Når jeg var liten var det to ting som gikk under hammeren i stor stil: lekebiler og klokker. Men jeg kan aldri huske å ha hatt en dato-klokke som stiller datoen rundt tolv på dagen og ikke rundt tolv på natta!
Er det ren flaks, eller er det bare hodet mitt som har plassert det faktum at det ikke går sammen med det faktum at et lag kan ha toppscoren i tippeligaen men ikke vinne den? Det stedet der ting som ikke har noe logikk ligger.

Urmaker anyone?

Steike

Snøball i Helvete når nye høyder.

I går runda jeg 300 kommentarer, og nå har jeg jammen meg rundet 10 000 lesere!
Litt juks selvfølgelig, er jo ikke "mer" enn 4459 forskjellige, men den tid den sorg.


Takk til alle som gidder!

Åpenbaring.

Jeg er glad jeg ikke er en offentlig person.

Da kan jeg si at jeg på genrelt grunnlag tror alle kake-, kjeks og tobakksproduktene de selger på Lidl er laget av papp og Zyklon B. Jeg kan si jeg sluker alt om NOKAS-rettssaken rått og gir faen i hvordan det egentlige resultet blir. 
Jeg kan mene at alle asylsøkere som bryter norsk lov skal sendes på hodet ut herfra igjen, at jeg gir faen i hvordan Rosenborg gjør det i Champions League og jeg kan innrømme at jeg syns norsk fotball er spennende igjen uten å måtte forklare meg i det lange og det brede.  At jeg gir faen i om et muesom om norsk rock havner i Trondheim eller Oslo kan alle få vite, jeg bryr meg ikke om hvordan det ble som det ble og jeg kommer aldri til å gidde å bry meg om det heller.

Ingen bryr seg om hva jeg mener. Det er det som er så deilig.
Hurra for å være ukjent!

hits