Comrades!

Hvis Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen, Askil Holm og Espen Lind skal være de nye gitarkameratene så står jeg heller over en fornyelse jeg tror jeg.

Heisse scheisse

Er det bare jeg som syns det er storartet at det tyske curlinglaget har en trener som heter Dick og en spiller som heter Höhne?

Tøy og bøy

Med fare for å fremstå som en ubrukelig idiot:

Kan noen fortelle meg hva de brettegreiene på de tynneste sidene på Corn Flakes-pakka (type Kellogs) er til? 

If at first you don't succeed, skydiving is not for you

TV 2 kommer snart med Skaperen på tv, hvor de bruker ymse kjendiser for å reklamere for serien.
Mira Craig for eksempel. Hun bør vel vite en del om det må å lykkes den ene gangen av hundre, hun har fortsatt bare tatt ett hopp fra scena.

EB Mat

Supermarked har vært blandt oss lenge. Så lenge jeg vet i hvert fall. Nå er hypermarkedene her. Fort skal det gå!
 
Snøball i Helvete har som eneste blogg i Skandinavia tittet ned i krysstallkula og funnet en liste med en del andre markedsforslag som nok aldri blir noe av.

Fuegomarked - Man får utdelt et par sko og ei bukse ved inngangen, som en med fuegomarkedsertifikat (krever syv dagers kurs om ildpåsetting, ildslukking, kunnskaper om motivene på Lighter 1-lightere og  generell viten om hvor sure damer blir når håret deres tar fyr) setter fyr på. Da gjelder det å handle det man skal ha før man blir overtent. 

Ursusmarked - Betjeningen fyller dine lommer med honning og ferten av en binne, mens en sultefora brunbjørn vandrer rundt i butikken.
 
Kiddomarked - Marked hvor barna får sukker ved inngangen, noe som gjør at handlingen vil gå fort unna.

Homsomarked - En helt vanlig marked, bare ikke for Frelsesarmeen.

imdb.com

Nå er det så lenge siden jeg har skrevet mitt svar på det mange andre har spurt seg selv om så da kliner jeg til med mine film-sannheter.

* Hvilken film er den første du kan huske å ha sett på kino?
- Aner ikke. Men det står mellom Flåklypa Grand Prix og Dumb and Dumber

* Hvilken film så du sist på kino?
- Tror det var Elsk meg i morgen. (Mine 15 minutter)

* Hvilken film leide du sist på DVD?
- Jeg har aldri leid en dvd, jeg kjøper.
 
* Hvilken film har du sett flest ganger?
- Setter en knapp på Pulp Fiction.Eller The Rock.

* Hvilken film har fått deg til å gråte mest?
- Haha, jammen ikke lett å si. Scary Movie kanskje, det eneste jeg ikke gjorde når jeg så den første gangen var å å gjøre i buksa.

* Hvilken film har skremt deg mest?
- The Grudge. Jeg hater skrekkfilmer, jeg er så inni hampen skvetten og film gjør det ikke bedre.
 At The Grudge er en dårlig film gjør det ikke noe bedre.

* Hvilken film har fått deg til å le høyest?
- Scary Movie. Og Hot Shots!-duetten, særlig nummer 2.

* Hvilken film likte du så dårlig at du forlot kinosalen?
- Har jeg først betalt skal jeg jammen meg se dritten også. Men tre gode kandidater var The Lord of the Rings-triologien.

* Hvilken skuespiller har du vært forelsket i?
- Skulle jeg skrevet ned navna på alle også?

* Hvilken film setter du i spilleren når du er sammen med:

... Kjæresten
- En eller annen vi gidder å se begge to. Men ikke The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe eller Terminator-triologien.

.... Guttegjengen
- Blir vel gjerne noe Tarantino eller Ritchie eller noe i mellom.

... Foreldrene dine
- Mamma ser så lite på film og pappa ser på tanketom action, så da sikrer jeg og sier krigsfilm. Det er noe de begge syns er ok.

* Hvilken skuespiller skulle spille rollen som deg i filmen om ditt liv?
- Jeg tror kanskje Steve Buscemi hadde gjort seg.

*- Favoritt-soundtrack
- Team America: World Police.

You're the man now dog!

Jeg fortalte for en stund tilbake om ytmnd.com; You're the man now dog.

Nå har jeg laget mine egne! Debut og oppfølger.

Jeg har gjort alt minus det som åpenbart er et bilde.


Fei for din egen dør

Når Varg "Greven" Vikernes på midten av nittitallet brandt ned noen kirker, da ble det et skikkelig leven gjennom det ganske land. Religionskrenkelse? Hva krenket han? En religion som fryser ut mennesker fordi de har kjærlighet for et menneske av det samme kjønn?  

Hvorfor skal jeg som nekter å publisere tegninger av profeten Muhammed kalles feig? Hvorfor skal jeg trenge å skamme meg for det?
Jeg skammer meg, men jeg skammer meg over å bo i et land som går hånd i hånd med en religion som driver rasisme på en hverdagslig basis. Jeg skammer meg over å bo i et land hvor blandt annet en kristelig avis kan publisere krenkende bilder av en annen religion, mens den samtidig kan godta at dens egen tro stenger mennesker ute. 

Jeg er ikke feig, jeg har såpass med respekt for andres tro at jeg velger å ikke gjøre noe. Jeg er medlem av statskirken, men jeg er ingen kristen mann. Jeg forstår ikke hvorfor så mange skal lage så mye bråk av noen tegninger, men jeg er ingen muslim og jeg vet ikke hvor hellig Muhammed er.

Forzoning

Nå som Vebjørn Selbekk først har hatt ett forsoningsmøte foreslår jeg at han fortsetter og tar seg en tur til frisøren sin.

Der kan han beklage hva enn han har gjort siden han fått slikt hår som han har nå uten å måtte være redd for å bøte med eget liv. Og dessuten syns jeg godt frisøren hans på eget initiativ kan fortelle han at når man ført skal lage leven ut av en annen verden med noen tegninger så kan det være lurt å fjerne Hitlerbart-look-a-like-skjegget han har grodd frem på haka.

På en helt annen side så har han gjort meg veldig begeistra for å tegne karikaturtegninger!

Selbekk

Der dere vil ha meg

Ja, jeg er akkurat så nysgjerrig og irritert reklamefolka som har lansert de blå blomstene som svirrer rundt enkelte norske nettsider om dagen vil at jeg skal være.

I skrivende stund har i hvert fall Startsiden.no og VG slik blomsterramme. 

Dessuten går det rykter fra annet hold om noen på tv.

Noen som har lyst til å gjøre meg litt klokere denne onsdagen?

Edit: Telenor. Det var det første jeg så når jeg bladde opp i Aftenposten i dag. Og jeg må nok anse at det jeg trodde var blomster nok dreier seg om propeller.

Dementi om en hype

Jeg var vist litt brå her jeg satt og var så bråkjekk og sa noe slikt som at man skulle drite i VG-lista
Jeg tok feil.

Darkthrone sin single (Darkthrone sin første single noen sinne, i løpet av de ca 20 åra de har holdt på og de 13 platene de har sluppet)  har klatret opp på en 11. plass på lista.

Jeg står fortsatt på det jeg sa.

The Cult is Alive kommer til å bli forbanna bra.

Soccersucker

Fotball i seg selv er ikke så forbanna spennende.
Italiensk fotball er i hvert fall ikke så forbanna spennende.

Og når italiensk fotball i tillegg kommenteres av Frode Olsen, som høres ut som en papegøye på speed med hakk i plata, ja da blir det rett og slett helt jævlig.

Moro med bi-smak

Ludoen. Dette sikre tegnet på hyttetur - stearinlys, fyr i peisen og utedass. Ludoen. Spillet med dette fargerike brettet som oppfordrer til flytting, tårnbygging og håp om å få slengt en av motstanderens brikker tilbake til start og håpe brikka blir der i en mangel på seks øyne på terningen. Jeg trodde Ludo var noe av det mest uskyldsrene innen familieunderholdning man kom.

Så feil kan man ta.

Den kjente historien er at Ludo er en annen form for Pachisi, som stammer fra India.

Galt.

Det er ikke uten grunn at brettets indre ganger har form som et hakekors. Ludo kommer fra Tyskland.

Hitler og hans menn, jeg setter en knapp på SS-brigadeführer Wilhelm Monke, lagde Ludo for å trene sine tropper i kamp og enkel strategi.

Ta for eksempel fargene. Ta den blå. De blå øynene. Se på gult. Det blonde håret. Og det er nok ikke uten grunn veien er vist med hvitt.
 ”Hvorfor er ikke brunt med da? De kalte seg jo brunskjorter?” hører jeg kritiske røster si. Svaret er enkelt: Det ville vært alt for innlysende.

En gang var Ludo for meg det amfetamin er for den narkomane, det puling er for den prostituerte, det cyanid viste seg å bli for alle de trøstesløse i en bunker i Tyskland i 1945 – det nødvendige.
                                          

Ludo


Jeg har slutta med Ludo nå. Stigespill is the new loud.


hits