Åpent brev til Trond Sollied

Kjære Trond Sollied.

Du har gjort mye bra på og utenfor en bane, helt siden du startet som spiller i Mo IL til landslaget til trener i Olympiakos. Ingen tvil om at du har store talenter på og utenfor banen! Personlig må jeg ærlig innrømme at jeg ikke kan så mye om deg, annet enn at jeg vet at du er fra Mo i Rana og har brukt mer tid på en bane enn jeg har gjort. 
Vi burde begge to vite hva en fotball er, men det kan virke som om bare en av oss gjør det, og det er ikke han som trener et fotballag, for å si det slik. Det overrasket meg litt da du på TV3 i går, etter kampen mellom din gamle klubb Rosenborg og klubben du nå trener, Olympiakos, skulle si noe om Leroklis Stoltidis' taklin av Per Ciljan Skjelbred.

Jeg siterer: "Han tok både ballen og spilleren"

La meg forklare, siden du tydeligvis har glemt en del grunnleggende ting om fotball:

Aller først: Det her er en fotball.

fotball

Kanskje ikke helt lik den dere er vant til å spille med, men du skjønner poenget.

Og det her er Per Ciljan Skjelbred:

Per Ciljan Skjelbreid

Hvit og svart, ellers ikke så lik.

Og slik så det ut på banen i går når Stoltidis "gikk etter ballen":

PCS og ball

Skjelbred har gul ring, ballen har rød.

Ballen er bak Stoltidis og foten hans ser ikke akkurat ut som om den er opptatt med å drible seg klar, den er nok mer opptatt av å kveste Skjelbred sin landslagsdebut og videre spill for Rosenborg på en god stund.
At du ikke hadde bedt Stoltidis, som i intervjuet med TV3 etter kampen virket som en sympatisk fyr og en angrende synder gjøre klinke til andre spillere så kontant og direkte er greit, men å si at han gikk etter ballen og at "det ikke var rødt kort" syns jeg er et dårlig forsøk på å beskytte en spiller. Stoltidis var mann nok til å innrømme at det var bra brutalt og da kan du gjøre det også. Hvis du har tenkt å være tøff så må du være tøff nok til å innrømme at det var en stygg takling og beklage det som skjedde.
For det begynner kanskje å bli på tide å gjøre det? 

Tilsnakk:
Børge

Bra brev, men jeg tror han kaster det når du påstår at han er trønder. Mo i Rana ligger fremdeles i Nordland, og nærmere Bodø enn Trondheim.

24.11.2005 @ 13:30
Spir

hihi... enig med overnevnte der... burde kanskje vite. Siden jeg er fra Mo i Rana

24.11.2005 @ 13:44
eRik

Tusen takk! Det er nå rettet på. Da visste jeg jammen meg enda mindre om han enn jeg trodde. Det er nå rettet på!

Harald Løken

Da Mike Tyson bet en bit av øret til motstanderen i en tittelkamp ble han bøtlagt og utestengt fra boxesporten. Jeg ser på Stoltidis takling av Skjelbred som en langt styggere episode. Det vises klart fra bildene og reprisene at taklingen var ment for Skjelbred sine ben og ikke ballen. Målet var klart å skade den unge Rosenborgspilleren. Og det kostet han ingenting å være "lei seg" i et norskt TV intervju. Jeg er rystet over episoden og forventer sterke reaksjoner fra fifa. Du er ingenting bedre Trond Sollied. Du satt på orkesterplass og hørte leggbena knakk på 18åringen. Likevell klarer du å forsvare og støtte opp rundt slikt spill? Hele Norge er sjokkert over uttalelsene dine og din totale mangel på sympati og ydmykhet. Jeg er flau over at du er norsk Trond Sollied. Ingen klubb fortjener en så kald mann i ledersetet.

24.11.2005 @ 15:13
Pewz..<3

Blæææh... staakar per azz:S:S høh.... faan ta han andre greia:( *PeR Er PeN*heheheheHilsen en jævla fjortis...

09.08.2006 @ 16:36
URL: http://www.pewzah.piczo.com

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/428368
hits