Love hurts.

Før du begynner lese dette innlegget, trykk her.

 

Først: en livsløgn. Jeg trodde det var Alf Prøysen som hadde skrevet Tordivelen og flugua. Men det var det ikke. Sangen jeg har fått dilla på hver gang jeg hører navnet Marion (fordi jeg trodde han sang pire mitt mitt marion) var så slettes ikke skrevet av Alf Prøysen. Sangen er rett og slett så dritgammel at hvem som har skrevet den har kokt bort.

 

Men det skal jeg klare å leve med. Det er tross alt ikke så lenge siden jeg fant ut at trippe tripp, som jeg var hellig overbevist om at var en som tok følge med Lisa som gikk til skolen, ikke var noe menneske eller dyr (jeg forstilte meg en slags mellomting), men var lyden fra skoene hennes. Trippe tripp det sa. Hva sa trippe tripp? Det visste jeg ikke. Og det fant jeg aldri ut. Men også det var helt greit for naive meg, Lisa må da få ha følge til skolen hun som alle andre. Overraskelsen ble altså ikke så liten når jeg fant ut at det var skoene hennes som sa trippe tripp.

 

Uansett, teksten til Tordivelen og flugua handler ikke overraskende om en tordivel og en flue. Todivelen er hypp på kjærring, Flua er sånn passe klar for gubbe, men slettes ikke klar for tordivel-gubbe. Flua har, alder på visa tatt i betrakning, fullstendig rett til å være grinete fordi tordivelen hører til en annen del av samfunnet. Rang som det heter.

 

Jeg siterer: <<For når du graver i muld og jord, Pirion!
                  Så spiser jeg ved kongens bord

                  Piri mitt mitt osv.

 

 

                 Og når du ligger i åker og eng, Pirion!
                 Så sover jeg i silkeseng 

                 Piri mitt osv.>>

 

Klasseskille her altså. Men den store overraskelsen ligger i sjette vers. La meg sitere nok en gang:

                <<Men da slo tordivlen flua på kinn, Pirion!
                "Detta ska du ha att for kjæften din!"
                piri mitt osv.>>

Her ser vi altså at tordivelen ikke mindre enn klapper til flua. Tordivelen er mannen, flua er damen. Mannen slår damen. Disse er ikke gift engang! 

 

Nå gidder jeg ikke sitere mer, har gått lei av å ctrl c ctrl v, men det slutter med at de har et heil dundranes bryllup. Tordivelen viser sin kjærlighet til flua ved å slå alt han makter, for kanskje å få flua på bedre tanker.

Da er vel ikke selvmordsbombing annet enn et gedigent kjærlighetsbudskap?


Tilsnakk:
Linda

Takk, nå fikk jeg DEN på hodet.. >.<

26.05.2005 @ 00:14
URL: http://bee.sprayblogg.no

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/86254
hits