Åpent brev til Freia

Kjære Freia.

Jeg burde vel strengt talt skrive på engelsk siden dere ikke er norske lenger, men drit i det, en eller annen med dress og slips hos dere snakker vel norsk enda. 
Tror ikke folk tenker hverken over hvor den forurensa lufta som utgjør boblene i Den porøse melkesjokoladen kommer fra eller hvilket språk kuene dere får melk i fra snakker. Om det er innholdet som er et lite stykke Norge eller om det er søpla etterpå som blir det spiller vel ingen rolle for dere? 

Men dere lager god sjokolade, det skal dere ha. Og siden dere er så flinke til det vil jeg være en flink forbruker og fortelle dere hva jeg syns om ett av deres produkter: Twist-posen.

Jeg har, etter en lang pause plutselig funnet ut at Twist er bra. De fleste bitene er blitt forandret så vidt jeg kan forstå, og i min lite Twist-bevandrede verden har det kommet mange nye biter til.
Montelino for eksempel. Den er kanskje en av de beste bitene. Nougatcrisp er også god, Nougat er god og Daim er Daim: knug, som de sier i Sverige  Japp smaker fortsatt ikke slik Japp smaker til vanlig, Lakris-biten minner meg mest om svart mel, akkurat slik den gjorde når jeg var liten og den gledeligste biten av alle må være Nøtti - nå har dere klemt inn karamellfyll eller noe sånt sammen med nøtta, så nå kan selv jeg få i meg litt antioksidanter. Marsipan-biten er jo bare tørr og Toffee-biten setter seg fortsatt fast i tenna. Det gjør Chocolate toffee biten også, men den smaker drit i tillegg.
Og Cocos? Cocos smaker fortsatt like jævlig som den alltid har gjort. Jeg hater Cocos-biten. Den gjør en fin sanstrand om til en slette med miner - du tror det går bra på din vei mot det våte Nirvana i 30 varmegrader  men plutselig smeller det. Den er som en syltearguk i hamburgeren - du vet den er der, men ikke når den blir med inn i munnen din som en slapp, våt og sur sokk. Cocos-biten er som tredje verdenskrig - man blir sittende å undre på om den noen gang kommer, og når den gjør det så blir du sittende på bar bakke med en følelse av å bli voldtatt. Det var ikkke det du hadde lyst på en lørdagskveld.

Hvis dere fjerner den grønne Judas-biten fra posen vil jeg bli veldig glad. Og jeg tror heller ikke jeg er alene om å mene dette, vi er tross alt 4,5 millinoer mennesker i dette landet, og alle kan ikke være smakløse idioter.

Takk for oppmerksomheten.

Tilsnakk:
ErikAH

Cocos-biten er min desiderte favoritt. Verdens aller beste sjokolade. At det åpenbart finnes mange som deg viser bare med all tydelighet at verden har gått fullstendig av hengslene. Cocos. Nam! Gimme, gimme :-D

Mirakelbarnet

Så sant. Jeg har aldri møtt på et menneske som foretrekker cocosen framfor noen av de andre. Den ligger alltid igjen, og ender helt til slutt i magen på den mest desperate.

28.11.2005 @ 23:00

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/421322
hits