Passende?

Hvor ble det av ordet "kamp"? Alle ser ut til å ha glemt dette ordet og funnet seg et mye bedre et på engelsk. "Match".
Fotball har blitt neten helt uten kamper. Der er det matcher i hytt og pine. I håndballen også. Matcher. Matchen gikk bra, matchen gikk dårlig. Det låter jo så fordømt teit! 
Ingen andre idretter hvor man konkurerer på en bane får kampene sine på tv ser det ut til, så hvor utbredt det er i for eksempel bandy, volleyball eller basketball er jeg usikker på, men ser slettes ikke bort i fra at det har gjort sitt inntog der heller.

Tilsnakk:
Gode gamle Heidi

Når man først skal kritisere sports-språket, og da i sær det som benyttes av lav-pannede fotballkommentatorer, journalister og div annet møl, er det kanskje en ide å ta for seg flere ord. Hva med corner [kårner]heade[hedde], score [skåre] etc. Jeg vil også påpeke at dette ikke er noe nytt i fotballverdenen. Allerede før vil ble internasjonale sa de (og sier fremdeles) f.eks. "slå ballen". Man kan da ikke slå ballen? Man sparker ballen, det er det som er poenget i fotball. Slår man ballen blir det jo hands [hens](forøvrig et annet godt norsk ord...) Og hva betyr forøvrig "bakrommet"? Sist jeg sjekket var bakrommet et rom inne i en foretning av en eller annen type. Så folkens, slå den i bakrommet! Jeg er forvirret... Takk for meg!

23.11.2005 @ 15:01

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/415028
hits