Svarte penger

Vil man virkelig gi masse penger til u-landene?

Ikke tro at jeg ikke ønsker folkene der nede et bedre liv, de har jobba hardere for å overleve og bringe familien, kulturen og livet videre enn jeg noen sinne kommer til å måtte gjøre.

 

Men hva vil skje når noen får for mye penger? Når revolusjonen kommer, våpen blir mindre verdt enn mat og en som er like flink til å argumentere og holde taler som Hitler kommer til makta? For de vil vel ikke la oss kjøre hele løpet etter hvert som de uvikler seg, med valget av presidenter osv.?

Samme hvor sparsomme man er med å gi de penger og samme hvor mye vi passer på at skoler blir bygd, mat blir lagd og landsbyer sakte men sikkert stiger opp fra sanda vil penger bli stukket unna og gjemt. Menneskene med makt er bare mennesker, tross alt.

 

Når de finner ut at de har blitt rævkjørt i hundreår av oss hvite mennesker som tror vi har hele diskoteket for oss selv, hva vil skje da?

 

Man kan vel ikke nekte, selv om man heter Bush, Putin, Blair, Chirac, Berlusconi eller Schröder disse landene å etter hvert lage sitt eget forsvar og som en naturlig utvikling et NATO for foreksempel afrikanske land? 

Og når denne organisasjonen til slutt blir overtatt av en mann som er smertelig klar over hvordan de hvite menn holdt trynet på hans folk nedi den søla av et drikkevann han er oppfostra på, og som han selv om han prøver å kjenne godt etter ikke finner noen som helst grunnlag for å tilgi den uretten som er gjort og han reiser fanene og går til krig for å hevne de falne landsmenn vi sa vi gjorde alt vi kunne for å hjelpe, hva skal vi da unnskylde oss med annet enn bomber, granater og til slutt alles utslettelse bare for å slippe å tape på hjemmebane og heller nøye oss med uavgjort?

 

Har vi ikke dratt leken litt vel langt? Har ikke hundene blitt sparka litt for lenge til å plutselig gis frie tøyler?    


Tilsnakk:
Mia

Aner jeg et aldri så lite forsøk på å fremprovosere en debatt? For all del, godt emne, så jeg er med. Men ikke akkurat nå. Mandag formiddag osv.(Menihelvetedamann, at vi har holdt noen nede alt for lenge er vel ingen grunn til å fortsette med helvetesskapen! Om den vestlige verden for en grundig omgang juling er det intet annet enn til pass for oss, selv om ikke vår generasjon har vært den verste. I slike tilfeller kan man nesten snakke om arvesynd - ene og alene fordi vi ikke gjorde ALT i vår makt for å rette på våre forfedres feil i det sekund vi innså hva de hadde gjort. Hilsen meg.)

eRik

Det jeg egentlig prøver å få frem er hvor ufattelig det er at vi folk kan herje så mye med noen andre, helt fra dag 1. <br />Jeg har ikke noe imot i det hele tatt å gi dem hjelp, jeg har noe imot det faktum at de trenger det på grunn av dresskleddde hvite folk som har nok til salt både i maten og i såret på de trengende uten vilje til å gjøre noe mot det. <br /><br />Jeg tror vi er enige, jeg syns bare det er for jævlig at det ikke går ann å ta seg sammen litt, lurte kanskje på om det var bare jeg som ser på det her nesten som eneste mulige konsekvens. Velfortjent konsekvens.

Stian

Bra innlegg erik! faen, dette fikk meg til å tenke litt, jævli bra! endelig et argument for å holde de surt oppsparte pengene der de hører hjemme, i lommeboka mi!

12.07.2005 @ 17:14

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/131496
hits