Moro med bi-smak

Ludoen. Dette sikre tegnet på hyttetur - stearinlys, fyr i peisen og utedass. Ludoen. Spillet med dette fargerike brettet som oppfordrer til flytting, tårnbygging og håp om å få slengt en av motstanderens brikker tilbake til start og håpe brikka blir der i en mangel på seks øyne på terningen. Jeg trodde Ludo var noe av det mest uskyldsrene innen familieunderholdning man kom.

Så feil kan man ta.

Den kjente historien er at Ludo er en annen form for Pachisi, som stammer fra India.

Galt.

Det er ikke uten grunn at brettets indre ganger har form som et hakekors. Ludo kommer fra Tyskland.

Hitler og hans menn, jeg setter en knapp på SS-brigadeführer Wilhelm Monke, lagde Ludo for å trene sine tropper i kamp og enkel strategi.

Ta for eksempel fargene. Ta den blå. De blå øynene. Se på gult. Det blonde håret. Og det er nok ikke uten grunn veien er vist med hvitt.
 ”Hvorfor er ikke brunt med da? De kalte seg jo brunskjorter?” hører jeg kritiske røster si. Svaret er enkelt: Det ville vært alt for innlysende.

En gang var Ludo for meg det amfetamin er for den narkomane, det puling er for den prostituerte, det cyanid viste seg å bli for alle de trøstesløse i en bunker i Tyskland i 1945 – det nødvendige.
                                          

Ludo


Jeg har slutta med Ludo nå. Stigespill is the new loud.


Tilsnakk:
devilcat

vet du hva..jeg og venninna mi har diskutert dette skumle spillet Ludo vi òg.. men vi er bare avhenginge av å trille terningen i hvert eneste ledige fri på skolen! HJELP!her må det gjøres noe drastisk!

04.02.2006 @ 02:01
URL: http://devilcat.sprayblogg.no
Meg

Hmm.. Ja, det er kanskje noe i det du sier, men det virker lite sannsynlig. Jeg har jo selvfølgelig lagt merke til hakekorsformen, og det du sier om blå og gul er vel greit nok, men hva med rød og grønn? Og hvordan i all verden skulle soldatene lære strategi av dette spillet? Man kaster terningen og flytter en brikke, mye flaks, lite tenking spør du meg....

07.02.2006 @ 18:07
maria

akkurat..ville bare si at for tida er det denne sida som får meg til le så jeg gråter,fantastisk!keep up the good work!har lenka til deg, hvis det er greit..

09.02.2006 @ 01:49
URL: http://millapj.sprayblogg.no/dagbok

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/696500
hits