Colargol

Bjørn, svoger, sang på Colargol-jingle når vi spilte dart her en kveld, og det var da det slo meg. Jeg har ikke noe forhold til Colargol.

Det her vet jeg: Han var på tv fra ti til tolv. I en av de siste episodene (sånn som jeg forsto det) var han i den vilde vesten å skøyt litt, noe som skapte rabalder i de tusen hjem. Hadde det vært så jævla mye bedre å latt han bli skutt? Anyhow, det er ikke det her det skal handle om.

 

Nå skal jeg resonere meg frem til hvordan Colargol var.

 

- Han smiler. Man er ikke på barnetv og ser sur ut. Untatt det ene toget i Lokomotivet Thomas  selvfølgelig, men det var for å skape en motvekt.

 

- Det gikk på 70-tallet. Folk var glad i farger på 70-tallet. På den andre siden, folk var ikke så glad i å gå med klær på den tiden. Serien er vel fra Tsjekkia eller der omkring, og om Colargol var et middel for å vise hvordan det var i Tsjekkia på den tiden (antar det var litt rævkjørt hva rikdom hos folket angår) vet jeg ikke. Men jeg tipper på en helt gjennomsnitlig skjorte og en bukse. Blå. Colargol selv var litt lysere brun.

 

- Det handla om Colargol som gikk rundt å hjalp folk tipper jeg. Pedagogikk vet du. Gjør som Colargol. Så dreit han på draget av og til, men til slutt gikk det bra. Om mora hans var med er jeg usikker på, men det åpner jo for et vell av nye muligheter av episoder. Som "Colargol får høl i buksa" og "Colargol finner ikke veien hjem".

 

- Colargol har mange mange venner. Over alt. Blandt annet kanskje en skilpadde eller en meis for eksempel. Men ingen edderkopp, for den er mannevond. Colargol er glad i vennene sine, og det er han hovedsaklig for at de små barn skulle lære seg å bli det samme.

 

- Colargol er overraskende lite redd for jentelus.  

 

I morgen skal jeg se hva jeg finner ut om Colargol på intenett. Kjenner jeg gleder meg litt!


Tilsnakk:
Linda

Colargol sangen husker jeg kjempegodt, men ikke selve Colargol-fyren. Enten har jeg aldri sett på serien eller så har jeg fortrengt alt sammen. Hm. Begge alternativer er meget mulige. Fant han på Google, han ser ut som en typisk gjennomsnitts-barnetv-bjørn, men det ringer fortsatt ingen bjeller.. Er vi for unge til å ha noe forhold til han kanskje?

03.06.2005 @ 23:09
URL: http://bee.sprayblogg.no
Tom

kjenner jeg blir litt våt i trusa av å tenke på han

04.06.2005 @ 00:42
Tom

en gang rakk jeg ikke bussen, hehehehehehehehehevin til maten er BAD Erik, trust me!!!!!

04.06.2005 @ 00:48
URL: http://mrprozac.sprayblogg.no/

Kom med noe nytt!

Navn
Memento Ego

E-post:

URL:

Kommentar:

Tilbaketråkk
URL for tilbaketråkk til dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/94047
hits